miércoles, 18 de marzo de 2009

"Llibres vs Porres"



¿Què està passant? ¿Com podem deixar que segueixi passant això? Tots sabem, i molts coneixem de primera mà, el que és el poder de l’autoritat, però tot i així el 90% de la població segueix deixant que ens destorcin aquests que es fan anomenar “defensors de la llei”.

Estem farts de que la televisió no doni la importància que es mereix a aquests fets antidemocràtics i violents que es donen sense cap necessitat amb les nostres autoritats. ¿Per què la gent es queixa tant de la guerra, la guerra, la guerra, i després no mouen un dit per fets que passen a casa nostra? Sembla mentida... de veritat que no ho entenc. ¿Què falla? ¿És un problema d’educació? ¿o és un problema d’ignorància? ¿La ignorància a la que es veu sumida la majoria del ciutadans al no voler contemplar més que els que ens ofereix durant trenta minuts un telenotícies manipulat?


Jo no em puc creure que algú pugui veure aquest vídeo i es quedi indiferent. No m’entra al cap com conflictes com aquests deixen indiferent a totes aquelles persones que després s’alarmen bojament quan un atemptat ha causat 1 mort innocent, o quan els anostres amics americans maten i maten indiscriminadament a la població de països subdesenvolupats. Ah, clar... quan els rota als mitjans de comunicació ens bombardegen amb propaganda anti-terrorista o anti-reivindicativa i fan que conflictes com aquests, els que vivim joves i no tan joves a les manifestacions, quedin eclipsats per problemes internacionals que, a primera vista, sembles més catastròfics. ¿Què passarà amb aquestes imatges i amb els detinguts? En una setmana la gent ja no recordarà res, i els que ho recorden ho veuran tan llunyà que pensaran que solament han sigut un grup de quatre punkis antisistema que busquen brega... o això és el que ens volen fer creure.


Crec que a les classes, vista la majoria d’opinions que els professors ens deixen entreveure, hauríem de parlar més d’aquests fets. Ja no parlo de Bolonya, de fets puntuals com aquests, o de la LOU, sinó de ser també crítics amb el que ens està passant. Està clar que la universitat no està per dir-nos quina posició hem d’adoptar a l’hora de posicionar-nos en conflictes d’aquest tipus, però lògicament el que succeeix en aquestes situacions hauria d’anar en contra de el que és la nostra educació. Una educació que, en certa manera, intenta fer-nos persones tolerants i que vulguem ajudar als demés (de fet, la nostra carrera, es basa en ajudar als demés, almenys d’alguna o altra forma). Aleshores torno a preguntar-me ¿què falla? ¿com pot ser que encara hi hagi gent que no vulgui obrir els ulls? I torno a relacionar aquesta entrada amb el que comentàvem fa uns dies sobre ensenyar valors a l’escola. No cal que siguin uns valors determinats per l’entorn social, per la cultura o pels interessos de l’educand, sinó que son valors comuns en totes les cultures, basats en la tolerància i la reflexió crítica i en la empatia. Crec que si s’ haguessin intentat ensenyar aquests valors temps enrere ara no tindríem aquests problemes.


Hem de pensar que som majoria absoluta, i ja no parlo solament dels universitaris, sinó de la població en general. Hem de començar a educar persones, i amb això no vull dir anti-sistema, que estiguin disposades a canviar la realitat, a contribuir de forma activa en la millora d’un món millor (i no vull que soni com un tòpic típic), ja que si seguim com fins ara l’únic que aconseguirem és continuar sotmesos a la voluntat d’uns pocs, d’ un feixisme camuflat en la paraula “democràcia”, a un capitalisme que ens exprimeix i després ens diu que amb una ajuda per a la vivenda ja podem estar contents. I lo “bo” és que conseguieix que la gent calli...


Ja n’hi ha prou, si us plau.


6 comentarios:

  1. realment flipan. Es nota quan la gent ja està col·locada, i una carrera feta. Pels qui ho miren des de fora, som uns idiotes que lluiten per un pla implantat... Però realment el que a mi em preocupa és: què ens estan ensenyant??? Com tu dius: sempre NO A LA GUERRA, SI AL DIÀLEG... Sempre. I ara la llei actua ens està ensenyant de quin bandol està. Democràcia??? aquí no. Pensament? els estudiant que pensin molt, però sempre a favor del govern, sino malo! ets un idiota que no sap el que té.
    I els nens que mirin això? que els hi estan ensenyant? la LLEI DEL MÉS FORT?

    el que més ràbia em fa és que vas pel carrer i et pots trobar lladre i les autoritats que farà? denúncia i aquí s'acaba; Un violador? 8 mesos de presor i al carrer; i als estudiants? es oprimeixen, ens foten d'osties per creure en un futur millor i actuar sobre això, i el que es més fort, ens empresonen i no només vuit mesos, no. Ens empresonen de per vida, amb un pla que no acceptem i amb una democràcia que és de tot menys democràcia.
    Estic escribint des del meu punt de vista, opinió absoluta, qualsevol em pot arrebatar la meva opinió, com l'home de 30 anys. Però només cal mirar el vídeo i com comença tot: Estudiants amb llibres a les mans, estudiants amb visions de futur sobre l'educació millor, estudiants al terra davant dels mossos que van amb les porres, amb un ego enorme sense por, pk estan davant d'uns estudiants que només tenen per lluitar els seus llibres...
    FA FÀSTIC!!!!!!!!! Fa molt fàstic que hagin d'actuar d'aquesta manera... potser, ens haurien de replantejar si estan fent el correcte... no creus?

    Ja n'hi ha prou de mentides, ja n'hi ha prou de manipular la informació!

    Cristina Moret.

    ResponderEliminar
  2. Tens tota la rao, Cristina.Moltes gràcies per la teva aportació :) Ara solament falta que cumpleixis i que vinguis a totes les manis que puguis! :D

    Ens la veiem a classe

    ResponderEliminar
  3. Hola,

    La veritat que el primer que vaig sentir quan vaig veure les imatges va ser que hi havia d'haver-hi justícia per tot el descontrol que ha passat.

    Durant aquests dos últims dies he estat seguint tot aquest enrenou pel programa els matins de TV3. El primer dia es van centrar en com l'actuació policial havia estat desmesurada, de les declaracions del cap de policia i dels cops que s'havien endut els periodistes.

    Al dia següent encara trobo més indignació però pels cops que havien rebut els periodistes. Els tertulians comentaven que els hi semblava molt greu aquest fet... Als estudiants que es va manifestar els havien condemnat el dia anterior, els havien etiquetat amb la marca d'antisistema.

    El paper dels periodistes es poder transmetre els fets de la manera més imparcial possible, una vegada més veiem que quan els hi toquen el crustó són ells els que salten com gossos per defensar-se els uns i els altres.

    D'altra banda, crec que els estudiants vam fallar fa molt de temps. El pitjor que van fer alguns dels que estaven contra el procés de Bolonia va ser privar del dret d'aprendre als seus propis companys. Ja se que això es va produir en un àmbit molt minoritari, però ha estat la condemna que arrossega el moviment universitari.

    La resta d'accions em semblen correctes.

    ResponderEliminar
  4. Gràcies per la teva aportació Manel.

    Certament hi ha molta gent que veu, en el fet de parar les classes i impedir que els que volen anar a classe puguin fer-ho, un error molt greu per parts dels estudiants més "radicals" (per dir-ho d'alguna forma), però igualment segueixo pensant que privar 1 dia, 2, 3, o 1 mes, del dret d'arprendre als alumnes que no volen participar en aquesta "revolta" és incomparable amb la privatització que suposarà l'imposament (es diu així?) del nou pla. Cap camí és fàcil, i no tots hi estarem d'acord amb moltes coses, però s'ha de pensar en el futur, en el que perdem i en el que podem guanyar, en el que vindran radera nostre, en el que vol la MAJORIA... però tot i així qualsevol opinió és respectable... o s'intenta respectar.
    Gràcies de nou ;)

    ResponderEliminar
  5. Un altre comentari d'una amiga que no té flog, la Xisca:

    "Aquí estic, amb "souvenir" dels mossos per manifestar-me en contra del que havia passat aquest matí.. Vergonyós..
    Les putes porres contra els estudiants que alçavem els braços per veure si la sort de que ens peguessin o no de tots els costats no han bastat, i l'acorralació de no poder anar ni tan sols cap a cap cantonada ni dintre de cap lloc han resultat... almenys a la meva carn hi ha marcades dues porres diferents! estic indignadissima.. molta gent ha rebut sense haver provocat en absolut als mossos.. però això està passant de "castaño a oscuro" com es sol dir... puc jurar i perjurar que gràcies a la motxilla no en tinc alguna contusió a l'esquena que potser m'hauria tirat a terra i no m'hauria deixat córrer cap a cap lloc.. ja que encara que corris amb les mans en l'aire serveix contra les porres d'alguns dels mossus.. que pensen? quen som ganat? un ramat d'ovelletes?
    El mal i la indignació, de no poder-se manifestar amb pacifisme i socialitat com pertocaria en aquestos casos.
    Bé, amics... manifesto aquí la Vergonya que em fa que la gent que ens hauria d'ajudar i protegir sigui la gent a la que més temem quan sortim als carrers com a estudiants què som!


    Joel.. espero que no hagis estat un dels ferits aquesta tarda..."

    Podriem tenir 1000 testimos iguals que aquest.

    ResponderEliminar
  6. Yo tmb te he comentado en el blog de Lola, cuando tenga un ratillo mas largo me leo lo tuyo ;)

    Abel.

    ResponderEliminar