viernes, 13 de marzo de 2009

"Tan Monos Com Ells"




Avui solament vull deixar un video que vaig veure, també, al programa 30 minuts: "A punt de començar un nou curs escolar, "30 minuts" s'endinsa en un experiment que comporta una nova forma d'estudiar. Un equip del programa ha passat tres mesos en una classe d'adolescents d'un institut d'educació secundària constituïts en una mena de "banc de proves" per superar el desinterès, a còpia d'observar els primats del Zoo de Barcelona i fer-ne un treball documental."

L'enfocament que fan d'aquestes classes m'ha recordat a la metodologia que s'aplicava en moltes de les escoles que apareixien al llibre "Escuelas Democráticas" per M.W. Apple i J.A. BEANE. En el llibre, al igual que al codumental, les classes i el currículum no tenien un patró fix, sinó que eren els mateixos alumnes, depenent de les seves inquietuds, els que anàven construint dia a dia el que era el desenvolupament de l'assignatura. D'aquesta manera, a part de tenir unes classes més pràctiques i dinàmiques, s'assegura la motivació de l'educand, ja que és ell mateix qui marca les pautes a seguir i conjuntament es decideix què i com es volen fer les coses. Això, crec, és un factor determinant per enriquir el potencial d'aprenentatge i per a superar el desinterès.

Al video surten algunes crítiques que fan els professors més "tradicionals". Està força bé, us engresco a que el mireu :)

http://www.tv3.cat/videos/675029/Tan-monos-com-nosaltres

No hay comentarios:

Publicar un comentario