martes, 24 de febrero de 2009

¿ Justicia educativa i educació justa ?



"A principios de este mes, la Audiencia de Cantabria absolvió a un hombre de 39 años que mató a su inquilina. El jurado le declaró no culpable pero le obligó a indemnizar a la familia. Se consideró que cuando la estranguló "no era dueño de sus actos", que sus facultades mentales estaban afectadas por la conducta conflictiva de la víctima. La conducta difícil consistía en que la chica, según le habían dicho al casero los vecinos, organizaba fiestas hasta altas horas de la madrugada e invitaba a gente "con malas pintas ." (El País)

Brutal noticia, però no és la única. Justament avui apareixia una altra noticia on un noi va matar fa un parell d' any a uns altres 2 amb 57 punyalades. No va ser jutjat per assassinat perquè es veu que els dos nois, homosexuals, el volien violar. Va ser defensa pròpia, clar. Pobre... a sobre havia consumit cocaïna, per sort! u_u Realment no entenc com pot ser tan injusta la justícia. ¿És un problema d’educació? O simplement és que els interessos dels qui tenen el poder son tan diferents als nostres que ens costa creure el que succeeix? No crec. És molt fàcil donar les culpes sempre a “les lleis”, a “la justícia”, a “el gobierno”... quan realment la culpa és de tots nosaltres que ens hem deixat fer això. No pot ser que l'educació o les escoles, durant tots els seglesque fa que existeixen, hagin seguit educant (o deseducant) a les persones d’aquesta manera, sense capacitat de créixer, de evolucionar, de renovar... i que haguem arribat a deixar que s’apliquin lleis tan desafortunadament (i sinó mireu al pobre Jesusito). ¿Com es poden cometre aquestes errades i nosaltres permetre-ho? ¿és això un problema d'educació?

Ademés costa creure que a les carreres de dret o relacionades amb l'àmbit judicial segueixin educant a gent que, tot i molts d'ells estar en desacord amb moltes de les lleis, saben que tard o d'hora deixaràn lliures a pedòfils, assassins, polítics corruptes, violadors... Jo crec que l'educació, en aquest ambit i en tots, hauria de poder educar -nos de manera que poguèssim questionar-nos l'efectivitat del que hem tingut fins ara i de que siguèssim capaços de canviar-ho.




No hay comentarios:

Publicar un comentario