miércoles, 1 de abril de 2009

- I que no ens enredin -


"Más de 100.000 alumnos aprenden sus derechos como consumidores.

La presidenta regional, Esperanza Aguirre, ha visitado el colegio público de Educación Infantil y Primaria 'Infanta Leonor' para ver una muestra de los Talleres Escolares de Consumo que se imparten en los centros para promover, con una metodología participativa, el conocimiento de los derechos del consumidor y la adquisición de hábitos

responsables frente al consumo"


Podeu llegir la noticia sencera a:

http://www.lectoresonline.com/index.php?option=com_news_portal&task=section&controller=section&id=5&Itemid=258

http://www.telemadrid.es/actualidad/noticia.pag?codigo=216257

Sembla que poc a poc hi ha petits canvis en llocs concrets, casos esporàdics on s’aplica una metodologia diferent per ensenyar i amb un temari adaptat a la realitat social. Segur que els hi servirà molt més que memoritzar fórmules.
Crec que si tenen alguna cosa en comú tots aquests nens, independentment de la carrera que estudiïn, on visquin o en el que treballin, és que tots son i seran consumidors durant tota la vida. Podríem qüestionar-nos si la formació que reben és objectiva, o preguntar-nos sobre qui ha dissenyat el que se’ls hi ensenyarà, o si hi ha interessos dels que fan els tallers, etc. però el que jo no dubto és que la idea és molt bona, tot i que la seva aplicació pot generar queixes. Suposo que a cap explotador capitalista li farà gràcia que ensenyin als nens a valorar el que compren, d' on ve, com s’ha fet, qui l’ha fet, etc., ni als estafadors que ens venen productes defectuosos, que ens duraran quatre dies, tampoc els hi farà gràcia que els futurs adults aprenguin a saber queixar-se o protegir-se.
I que no ens enredin!

També els hi ensenyen a consumir amb moderació. El que m'ha fet "gràcia" és que, per una altra banda, alguns economistes diuen que hem de consumir per a sortir de la crisi, que hem de fer circular els diners per a reactivar l'economia... a gastar! Teoria Keynesiana li diuen... ¿Què fem?

No hay comentarios:

Publicar un comentario